alles draait om betrokkenheid

Trainingen voor open inschrijving

kag fotoIndividueel deelnemen aan een training? Bekijk de trainingen voor open inschrijving.

Iets voor bij u op school?

Wilt u deze training bij u op school organiseren neem dan direct contact op met .
 

Brein & Leren; Praktisch aan de slag met Kagan breinprincipes

De essenties

√ Wanneer u les wilt geven op een manier die afgestemd is op de manier hoe de hersenen van nature leren.

√ Wanneer u wilt weten hoe het lerende brein van uw leerlingen echt werkt…

√ Wanneer u op praktische interactieve wijze uw vak repertoire uit wilt bouwen met effectieve Tips, Tools, Weetjes en Structuren, meteen inzetbaar gemaakt voor ons onderwijs door Dr. Spencer Kagan ( Kagan Coöperatief Leren)

Doelgroep(en)

Directies, IB-ers en leraren PO en VO

Min-max aantal deelnemers

10 á 12 deelnemers

Doelen/ resultaat

Na deze 2 workshops bent u in staat om met de kennis over het lerende brein bewust te kiezen voor de inzet van coöperatieve structuren en andere tools zodat u uw leerlingen betrokken houdt bij uw les. Als 21ste -eeuws leraar weet u wat uw leerlingen nodig hebben om gemotiveerd de les te volgen en heeft u een uitgebreid repertoire om daar bij aan te sluiten.

Data & tijden

30 mei 2018
20 juni 2018 
14.00-17.00

Locatie

Groot Handelsgebouw C7.080 Rotterdam

Inhoud & Werkwijze

We hebben een keuze. We kunnen lesgeven op een manier die is afgestemd op hoe de hersenen van nature leren. Als we dat doen, leren onze leerlingen meer en sneller. Ze nemen meer op en onthouden het beter. En ze hebben meer plezier in het leren. De hersenen zijn gemaakt om bepaalde soorten informatie, en informatie die op een bepaalde manier wordt gepresenteerd, op te pikken, te verwerken, te onthouden en terug te halen. Als we begrijpen hoe de hersenen het beste functioneren, kunnen we onze manier van lesgeven afstemmen op hoe de hersenen het beste leren.

In de 2 workshops worden eenvoudige en tegelijkertijd zeer effectieve manieren voorgelegd en geoefend waarop we onze klassen en lessen vorm kunnen geven. Dit alles op basis van wat we weten over de werking van het brein. De workshops bevatten vijf ingrediënten die leraren helpen om hun klaslokaal en instructie breinvriendelijker te maken: (1) Principes, (2) Tools, (3) Tips, (4) Hersenweetjes en (5) Structuren.

De workshops zijn opgezet rond de zes breinprincipes van dr. Spencer Kagan, grondlegger van Kagan Coöperatief leren. We beginnen elk principe van breinvriendelijk lesgeven met een bespreking van de theorie en het empirisch bewijs dat eraan ten grondslag ligt. De 6 principes die aan bod komen zijn:

  1. Voeding
  2. Veiligheid 
  3. Sociaal
  4. Emotie
  5. Aandacht
  6. Prikkels

Tijdens de workshops is er voldoende ruimte voor interactie zodat praktijk ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden. Ook zal er ruimte vrij gemaakt worden de gepresenteerde stof om te zetten naar de eigen lespraktijk.

Literatuur

Verplicht: Breinvriendelijk lesgeven, Tools, tips en structuren 

Prijs

€380 exclusief het boek Breinvriendelijk lesgeven, Tools, tips en structuren.

SBU

15

button inschrijven

Evenement Eigenschappen

Startdatum 05-30-2018
Max. deelnemers 12
Prijs per persoon €380.00
Locatie Rotterdam
€380.00 12

Kagan Congres 2018

Kagan congres aankondiging

Kagan Coöperatief Leren is een gezamenlijk project van :

partner logo bazalt partner logo hco partner logo rpcz