alles draait om betrokkenheid

Kagan Coöperatief Leren in de praktijk van een basisschool

Training op een voorbeeldschool (1 dag)

U maakt kennis met coöperatieve leerstrategieën in de lessen op een school die hier al langer mee werkt. U krijgt dan een beeld hoe het er in de praktijk uitziet. Dat helpt bij het toepassen van coöperatieve leerstrategieën in uw eigen groep. Écht in de praktijk De leraren en leerlingen van de school kunnen je precies laten zien hoe het er in de praktijk uitziet. Je maakt kennis met de basisprincipes van de werkwijze en leert een aantal van de werkvormen doelgericht en gedifferentieerd inzetten én oefenen.

 

Voor

Deze training is uitermate geschikt voor directie en leraren en intern begeleiders die geïnspireerd willen worden en hiermee in hun eigen situatie een (door)start willen maken of gewoon eerst kennis willen maken met deze werkwijze.

We beloven je: het toepassen wat je op deze dag leert levert je tijdwinst op, en voor jou én je leerlingen worden lessen actiever en leuker.

 

Korte Beschrijving

In één dag een goede start maken met het gestructureerd leren samenwerken binnen uw organisatie. Er zijn momenten waarop u graag ziet dat er in tweetallen of in groepen opdrachten worden uitgevoerd zodat er meer met de inhoud wordt gedaan dan zelfstandig verwerken. U bent niet ontevreden over de samenwerking en opbrengsten, maar u wilt meer resultaat halen uit de samenwerking. Met meer structuur, duidelijke afspraken en teamrollen. Daarom wilt u gaan werken met Coöperatieve Leerstrategieën (CLs).

 

Inhoud van de training

Tijdens Coöperatieve Leerstrategieën 'De Start’ maakt u kennis met de basisprincipes van Coöperatief Leren, een didactiek ontwikkeld door professor Spencer Kagan. De nadruk in de cursus ligt op het ervaren van de effectiviteit van de werkvormen (didactische structuren) die u zo kunt inpassen binnen uw lesmodel.

In één dag leert u een aantal van deze werkvormen doelgericht en gedifferentieerd inzetten, waarbij ook aandacht is voor klassenmanagement en organisatie. U ontvangt praktische adviezen voor de inrichting van de leeromgeving en materiaalgebruik. Bij de cursus is een infokaart met de didactische structuren inbegrepen.

 

button inschrijven

Nu zijn we bijv. op zoek in de regio Arnhem/Nijmegen naar een schoolteam dat samen met een andere basisschool wil starten met Kagan level 1 ( 2 dagen training 1 in september 2017 en 1 dag in januari 2018).

Bewaren

Kagan Congres 2018

Kagan congres aankondiging

Kagan Coöperatief Leren is een gezamenlijk project van :

partner logo bazalt partner logo hco partner logo rpcz